Ontdek de wildernis van Zweeds Lapland op deze trektocht langs de meest iconische hike van Scandinavië

Ontdek de adembenemende wildernis van Zweeds Lapland tijdens deze meerdaagse trektocht op de meest iconische hike van Scandinavië: Het Koningspad, of de Kungsleden.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail

ZWEEDS LAPLAND

Zweeds Lapland is niet alleen de thuis van de inheemse Sami bevolking maar je vindt er ook nog vele elanden en duizenden rendieren en is zonder enige twijfel één van de laatste ongerepte wildernissen in Europa.

De zomer biedt een overweldigende natuur aan langs verlaten paden, immense kliffen en veel wilde dieren. Net zoals de oorspronkelijke nomadische Sami bevolking zul je hier kunnen genieten van 360 graden uitzichten, bergpassen, meren en natuur tijdens het wandelen van The King’s Trail.

Meer info Boeken

After a day’s walk, everything has twice its usual value Join the trip

THE KUNGSLEDEN

The Kungsleden, het Koningspad, of The King's Trail is de meest iconische wandelroute van Scandinavië en niet zonder reden. De gehele route zelf is ongeveer 425 km lang, maar wij kiezen ervoor om het mooiste stukje tussen Nikkaluokta en Vakkotavare te lopen. Dit stuk van de route breiden we uit met een optionele klim naar het bergstation van de Sanjartjåkka berg, wat het totaal aantal kilometers van onze wandeling op ongeveer 70 km rauwe natuurschoonheid brengt.

Tijdens de King’s Trail trek je van shelter naar shelter waar je je eigen tentje kunt opzetten en toegang hebt tot de sanitaire basisvoorzieningen. Bij sommige shelters is een sauna te vinden waar je na een lange wandeldag heerlijk in kunt ontspannen. Elke dag wandel je tussen de 12 en 18km.
map of the route
Elevation map of the area

Het Weekschema

Een mooie uitgebalanceerde route, uitgestippeld door ervaren gidsen.

Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail

Praktisch

Wanneer:

In de zomer van 2021 plannen we verschillende King's Trails gedurende de maanden juli en augustus. Er is een beperkt aantal plaatsen per trail om de groepen beperkt te houden.

 • Maandag 19 juli t/m maandag 26 juli
 • Maandag 26 juli t/m maandag 2 augustus
 • Maandag 2 augustus t/m maandag 9 augustus

Je vindt alle vertrekdata nogmaals onderaan.

Prijs:

The base price of this trip starts at €490 (excl. flights)
The base price of this trip starts at €940 (incl. flights - roundtrip)

Opties

 • Vluchten, heen en terug vanuit Brussel of Amsterdam naar Kiruna: vanaf €450 p.p.
 • Ruimbagage: 1 stuk ruimbagage van 23kg: €49 p.p.
 • Huur kampeermateriaal (tent, slaapzak, luchtbed en liner): €65 p.p.
 • The King's Trail Survival Foodpack: €95 p.p.
 • Reisverzekering: €39 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €49 p.p.
 • Wandelstokken: €11 p.p.
 • Camping laatste nacht Kiruna €20 p.p.

Waarom deelnemen aan The King's Trail

Hiken in Zweden is geen gemakkelijke trip om in je eentje te plannen als je er nog nooit geweest bent of niet veel ervaring hebt met hiken. Onze gidsen stippelden een fantastische route uit die iedereen met een goede basisconditie zonder problemen zou moeten kunnen afleggen.
Daarbovenop krijg je dit:
 • Overnachten op bijzondere plekken in de natuur
 • Een uitgebalanceerd parcours
 • Een betaalbare prijs
 • Een volledige logistieke organisatie (lokaal transport, roadbooks, kampeerplaatsen, Nederlandstalige gids, optioneel Foodpack,...)

Wat met Corona

Er is geen plaats die veiliger is op vlak van corona dan de Zweedse natuur. De Zweden hebben hun eigen aanpak met betrekking tot de coronapandemie gehad en gaan vol voor de vaccinatiestrategie, daarom gaan wij ervan uit dat er tegen de zomer van 2021 niet veel reisbeperkingen meer zullen zijn. Voor het geval er toch niet gereisd kan worden, hebben wij de volgende verzekering voor je:

Boek zonder zorgen met onze annuleringsverzekering

Dankzij de annuleringsverzekering kan je tot een maand voor vertrek annuleren zonder een reden te hoeven geven.

Binnen de laatste maand voor vertrek kan je nog steeds annuleren maar dan enkel met een geldige reden, deze staan beschreven in onze annuleringsvoorwaarden.

FAQ

Verblijf
Je slaapt een week lang in je eigen tent. Wij zorgen voor unieke slaapplaatsen (6x) op de trail, midden in de natuur. Op de meeste plaatsen zijn sanitaire voorzieningen aanwezig en op sommigen zelfs een sauna.
Hoe worden de wandelingen georganiseerd?

Je ontvangt bij aanvang van de reis een volledig uitgewerkt trailbook waarop alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid zijn gedocumenteerd. In principe kzou je de route geheel zelfstandig moeten kunnen volgen. Ervaren gidsen zullen echter ook aanwezig zijn om je te ondersteunen waar nodig.

Elke wandelaar krijgt ook een GPS-tracker (met noodknop) mee, hiermee kan je in geval van nood een signaal uitzenden waarmee onze gidsen op de hoogte worden gebracht.
Wat is er inbegrepen?
 • 5 overnachtingen in de buurt van de hutten op de King's Trail
 • Al het interne busvervoer
 • Onze eigen Nederlandstalige gidsen
 • GPS-Tracker voor noodgevallen
 • Trailbook The King's Trail
 • 12 maanden lidmaatschap bij de Svenska Turistföreningen
 • Optioneel: heen en terugvlucht Kiruna
Eten
Tijdens je wandeling op de King's Trail zal je geen restaurants of supermarkten tegenkomen. Je brengt dus best voldoende voedsel mee voor de hele reis. Je kan ook kiezen voor ons The King's Trail adventure Foodpack (incl. huur kooksetje) voor 95€. Dan dien je hier geen zorgen meer over te maken. Het Foodpack bestaat uit 3 maaltijden per dag, alsook de huur van een kooksetje.
Waaruit bestaat het foodpack?
We raden het foodpack zeker en vast aan. Je vindt er een verscheidenheid aan smakelijke maaltijden voor de hele week (ontbijt, lunch en diner aangevuld met enkele desserten). De huur van je kookgerei (inclusief de kookpot, gasbrander, gasfles en bestek) is ook inbegrepen. Er is ook vegetarische variant.
Kampeermateriaal
Je kan je eigen kampeeruitrusting meenemen of deze huren (65€ extra per persoon)(3 seizoenen tent + compact matras + slaapzak + liner). Wanneer je er voor kiest je eigen uitrusting mee te nemen, zorg er dan voor dat die heel stevig is en geschikt voor Zweeds lapland.
Wat moet ik meenemen?

Hetgeen je bovenaan je lijstje dient te zetten zijn uitstekende wandelschoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt om een lange wandeltocht te maken.

Hou ook rekening met een verscheidenheid aan weersomstandigheden. Breng zeker regenkleding en warme kleding mee. De nachten zijn meestal vrij koud dus breng zeker een goede slaapzak mee. (Je kan deze ook huren in het kampeerpakket)

Je eigen 3-seizoenstent

Wanneer je er voor kiest je eigen tent mee te brengen dien je ook je eigen matras en slaapzak mee te brengen. Het kampeermateriaal is enkel als pakket te huur.

The King's Trail kampeeruitrusting

Als je kiest voor het kampeerpakket, ontvang je een 3-seizoenstent, matras en slaapzak aan het begin van de reis. Deze uitrusting is gemaakt van de meest weerbestendige materialen.

Een uitgebreidere paklijst krijg je ruim voor vertrek naar The King's Trail doorgestuurd.

Wandelen er gidsen mee?
Bij elke vertrekdag zal er een team van ervaren gidsen mee zijn die de trail goed kennen en de mooie routes en slaapplaatsen hebben uitgekozen. Ze zullen er ook zijn als support mochten er problemen optreden tijdens de trail zelf.
Hoe groot is de groep?
Per vertrekdag zijn er maximaal 30 personen die afreizen. Bij het wandelen zelf zal de groep sowieso uitgesplitst worden in meerdere kleine groepjes.
Moet ik de groep volgen of kan ik m'n eigen ding doen?
Hoewel er doorheen de week een bepaald groepsgevoel zal ontstaan is het vast en zeker mogelijk om dagelijks ook eigen paden te ontdekken en suggesties te doen naar de gidsen voor toekomstige trails.
Hoeveel kilometers zal ik moeten wandelen?
Gedurende deze week zal je in totaal zo'n 70 km hiken. Het aantal km per dag varieert tussen de 12 en 18 km. De dagen zijn goed uitgebalanceerd in verhouding tot het aantal kilometers dat je zal lopen, rekening houdend met het hoogteverschil dat je zal overbruggen.
Voor wie?
Voor iedereen tussen de 15 en 65 jaar die in goede conditie is. De trail omvat fysieke onderdelen, dus een goede conditie en een goede gezondheid zijn essentieel.
De vluchten

Wekelijks zal er vanuit Nederland (Amsterdam Airport Schiphol) een vlucht vertrekken naar Zweden (Kiruna Airport).

Heenvlucht:

Vertrek Amsterdam Airport Schiphol: op maandag om 11:00
Aankomst in Kiruna Airport: op maandag om 16:20

Terugvlucht:

Vertrek in Kiruna Airport: op maandag om 11:35
Aankomst in Amsterdam Airport Schiphol: op maandag om 17:00

Aan Kiruna Airport zal een bus je opwachten die alle deelnemers mee naar Nikkaluokta neemt. Zeven dagen later zal er ook een bus in de ochtend iedereen terug naar Kiruna airport brengen van op de camping van de laatste avond.

Wie liever op eigen houtje komt: dit is zeker mogelijk, je wordt op maandagnamiddag verwacht aan Kiruna Airport om richting het eerste basecamp te vertrekken met de bus. Wees op tijd, je kunt niet achterna komen met een gewone wagen!

Wat met mijn bagage in het vliegtuig?
Er is steeds 1 stuk handbagage van 8kg inbegrepen in de prijs van de vlucht. Echter voldoet een normale trekrugzak meestal niet aan de toegestane afmetingen van handbagage. We raden je dus aan om 1 stuk ruimbagage (23kg) bij te boeken. Zo kom je op de luchthaven ook niet voor onaangename verrassingen te staan.

Join The Trip

Het concept van deze reis zal aangepast worden in 2022; het wordt een onvergetelijk avontuur in dezelfde regio met naast hikes ook andere activiteiten. De nieuwe trip wordt gelanceerd in December, dus preregistreer nu om als eerste op de hoogte te zijn!

Preregistreer