Ontdek de wildernis van Zweeds Lapland op deze trektocht langs de meest iconische hike van Scandinavië

Ontdek de ongerepte wildernis van Zweeds Lapland tijdens een meerdaagse wintertrail over de wereldbekende Kungsleden.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail

OP TREKTOCHT IN ZWEEDS LAPLAND

Zweeds Lapland is gedurende de winterperiode niet alleen de thuis van de inheemse Sami bevolking maar ook de plek waar je het noorderlicht kan spotten, ver weg bent van de bewoonde wereld en kan genieten van traditionele sauna's. Met een afstand van 200 kilometer boven de poolcirkel ligt de Kungsleden in een van de meest pure landschappen die Europa rijk is.

Deze trail is in de winter enkel te bereiken op ski's of sneeuwschoenen, hierdoor is de trail een stuk minder druk dan in de zomer. Om de hutten te bereiken zullen we dan ook met een pulka vijf dagen lang door het landschap trekken. Een unieke ervaring waar je geen ski-ervaring voor nodig hebt.

Walking in a winter wonderland Preregistreer nu!

DE ROUTE

De Kungsleden of The King's Trail is de meest iconische wandelroute van Scandinavië en niet zonder reden. De gehele route zelf is ongeveer 425 km lang. Wij starten in het meest noordelijk gelegen dorpje Abisko. Dit is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten en ligt zo'n 200 kilometer boven de poolcirkel. Vanuit Abisko trekken we met onze pulka's naar de afgelegen hut in het Sami dorpje Singi. Hier doen we in totaal vijf dagen over. Vanaf hier maken we een avontuurlijke sneeuwscooter tocht naar het eindpunt Nikkaluokta. Dit stuk van de route loopt langs de hoogste berg van Zweden, namelijk de Kebnekaise (2096m) en kenmerkt zich door uitgestrekte, parel witte landschappen.

Picture of the King Trail
Picture of the King Trail
Picture of the King Trail
map The King's Trail

Het Weekschema

Aangezien de Kungsleden in de winter niet altijd de meest eenvoudige omgeving is om een wintertrail zelfstandig te doen, hebben we een volledig weekprogramma uitgestippeld zodat je zonder zorgen in vrij korte periode van 5 volle wandeldagen het mooiste van de Kungsleden kunt zien. De route kan bij bijzonder weer uiteraard aangepast worden door onze gidsen.

Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail

Praktisch

Wanneer?

In de winter van 2024 plannen we slechts 3 trails en verwachten dat dit snel uitverkocht zal zijn, daarom geven we je de kans om te preregistreren. De vanaf prijs voor deze reis is €1095,-. Voor een onvergetelijke, persoonlijk- en veilige ervaring kiezen we op The King's Trail voor kleine groepen.

 • Zondag 25 februari t/m Zondag 3 maart
 • Zondag 3 maart t/m Zondag 10 maart
 • Zondag 10 maart t/m Zondag 17 maart

Je vindt alle vertrekdata nogmaals onderaan.

Hoeveel kost het?

De basisprijs voor deze trail is €1095,- (excl. vluchten)
Hiervoor ontvang je een volledige uitgestippelde trail, ski's of sneeuwschoenen (net wat je wenst), wandelstokken, pulka, bustransfers van- en naar Kittilä Airport, uitgebreide voorbereiding in de vorm van een webinar, roadbook, paklijst, begeleiding op locatie en een echte The King's Trail buff.

Opties

De basisprijs voor deze reis is €1095,-. Hierboven op kun je nog kiezen uit een aantal extra's zoals:
 • Vluchten heen en terug vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs naar Kittilä Airport vanaf €500 p.p.
 • Ruimbagage 1 stuk ruimbagage van 23kg: €50 p.p.
 • Thermische kledij €79 p.p.
 • Adventure foodpack €120 p.p.
 • Bustransfer €150,- Voor als je besluit met eigen vervoer te komen. Wanneer je een vlucht bij ons boekt zit het bustransfer inbegrepen in de prijs. .
 • Reisverzekering €49 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €69 p.p.

Waarom mee op The King's Trail?

Op trektocht gaan in de winter door Zweeds-Lapland is geen gemakkelijke trip om in je eentje te plannen als je er nog nooit geweest bent of niet veel ervaring hebt met wintertrails. Onze gidsen stippelden een fantastische route uit die iedereen met een goede conditie zonder problemen zou moeten kunnen afleggen. De prijs van deze reis bedraagt €1095,-. Daarbovenop kun je nog kiezen voor een vlucht (vanaf €500,-), voedselpakket en andere extra's.
Daarbovenop krijg je dit:
 • Overnachten in comfortabele berghutten
 • Een uitgebalanceerd parcours
 • Een betaalbare prijs
 • Een volledige logistieke organisatie (al het materiaal, lokaal transport, trailapp, overnachtingsplaatsen, sauna bezoek, Nederlandstalige gidsen, optioneel adventure foodpack en thermische kledij)

Ski's of sneeuwschoenen?

Ski-wandelen: Net zoals vroeger is ski-wandelen tegenwoordig de manier om s' winters door de diepe sneeuw van hut naar hut te trekken. Het verschil met gewone ski's is dat je er je eigen bergschoen voor gebruikt en dat de ski's veel grip hebben en breder zijn dan normale ski's. Omdat ski-wandelen meer gezien kan worden als 'glijden door de sneeuw' is ski-ervaring niet noodzakelijk. Het is namelijk een heel andere manier van voortbewegen die iedereen binnen een dag kan leren.

Sneeuwschoenwandelen: Sneeuwschoenen of sneeuwrackets zijn schoeisel dat het makkelijker maakt om over diep sneeuw te lopen. Ze verspreiden het gewicht van de drager over een groter oppervlakte zodat de voeten door de kleinere druk niet wegzinken in de sneeuw. Ook voor sneeuwschoenen gebruik je een waterdichte bergschoen of warme winterlaars.

Eerste wintertrail?

Is dit je eerste wintertrail? Geen probleem. Onze gidsen zijn zeer ervaren en kunnen je dus goed helpen met voorbereiden. Je ontvangt ook een uitgebreid informatiepakket met een paklijst, details over de route en tips over winterkleding. Daarnaast wandelen we in kleine groepen dus als je vragen hebt of je wilt gewoon wat dichterbij de gidsen wandelen kan je altijd bij hen terecht.

Join onze Facebook groep!
Benieuwd naar nog meer inside stories, tips, beelden en reisverhalen van mensen die je zijn voorgegaan?
Of heb je specifieke vragen die je zou willen delen met andere avonturiers?

Join onze Trail Community!