Ontdek de wildernis van Zweeds Lapland op deze trektocht langs de meest iconische hike van Scandinavië

Ontdek de adembenemende wildernis van Zweeds Lapland tijdens deze meerdaagse trektocht op de meest iconische hike van Scandinavië: Het Koningspad, of de Kungsleden.

Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail
Picture of the Balkan Trail

ZWEEDS LAPLAND

Zweeds Lapland is niet alleen de thuis van de inheemse Sami bevolking maar je vindt er ook nog vele elanden en duizenden rendieren en is zonder enige twijfel één van de laatste ongerepte wildernissen in Europa.

De zomer biedt een overweldigende natuur aan langs verlaten paden, immense kliffen en veel wilde dieren. Net zoals de oorspronkelijke nomadische Sami bevolking zul je hier kunnen genieten van 360 graden uitzichten, bergpassen, meren en natuur tijdens het wandelen van The King’s Trail.

Meer info

After a day’s walk, everything has twice its usual value Join the trip

THE KUNGSLEDEN

The Kungsleden, het Koningspad, of The King's Trail is de meest iconische wandelroute van Scandinavië en niet zonder reden. De gehele route zelf is ongeveer 425 km lang, maar wij kiezen ervoor om het mooiste stukje tussen Nikkaluokta en Vakkotavare te lopen. Dit stuk van de route breiden we uit met een optionele klim naar het bergstation van de Sanjartjåkka berg, wat het totaal aantal kilometers van onze wandeling op ongeveer 70 km rauwe natuurschoonheid brengt.

Tijdens de King’s Trail trek je van shelter naar shelter waar je je eigen tentje kunt opzetten en toegang hebt tot de sanitaire basisvoorzieningen. Bij sommige shelters is een sauna te vinden waar je na een lange wandeldag heerlijk in kunt ontspannen. Elke dag wandel je tussen de 12 en 18km.
map of the route
Elevation map of the area
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail
Highlight The Packraft Trail

Join The Trip

Preregistreer nu en krijg 24 uur voorrang bij het openen van de inschrijvingen.